URL-адрес сайта WordPress настроен неправильно. Проверьте настройки виджета.

Maff Apartment by Queeste Architecten


February 29th, 2008

Photographer Teun van den Dries has sent us these photos of Maff Apartment, a bed and breakfast attic flat by Queeste Architecten in the Hague, the Netherlands.

The 30 square metre apartment includes a kitchen, bathroom, toilet, and living and sleeping space.

The following text is from Queeste architecten:

Maff Apartment

Maff Apartment is a “bed & breakfast” located on the third floor in the attic of a private house in The Hague.
The client and owner lives in the same building. A communal staircase
provides access to the apartment, which functions autonomously from the
rest of the building.

The limited floor space of 30m2 has been equipped with the following functions: a sleeping accommodation for 2 people; a dining area for up to 4 people; a kitchen; a toilet; a bathroom with shower; an installations area; various storage facilities.

The goal of the design was to
create a living environment that would be spacious despite the small
volume, providing all the comforts belonging to luxurious contemporary
lodging. In addition, Maff Apartment was to have a clear and strong
identity to provide a sense of uniqueness for its users.

The various areas are grouped
around a central open space, where one enters the apartment. The
installations area, the toilet, the washbasin and shower are located at
the rear (north-east) of the apartment. Brushing one’s teeth at the
washbasin, one has a view of a central courtyard through a small garret
window.

The kitchen links the two parts
of the apartment across the central living area and is bathed in a
breathtaking amount of daylight, which floods into the apartment
through 4 large skylights.

Adjacent to the kitchen, a
dining area has been placed as a continuous sofa encircling a table.
The sofa continues into the so-called ‘sleeping-sofa’, the sleeping
area of the apartment.

The strong identity of the plan
was created using a very limited palette of forms and colours. Rounded
corners were applied throughout to imbue the small space with a sense
of softness.

The seamlessly poured
anthracite epoxy floor was used as the basis for the plan, with all
other surfaces painted white to bring serenity into this multiformed
space.

The sofa is the only exception
in this colour scheme, its pillows were executed in warm orange,
alluding to the predominantly orange rooftops of the historical centre
of The Hague.

Posted by Rose Etherington

Реклама


Добавить комментарий

Please log in using one of these methods to post your comment:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s