URL-адрес сайта WordPress настроен неправильно. Проверьте настройки виджета.

Doubleview House by Murúa-Valenzuela architects


November 25th, 2007

Doubleview House (Casa Doblevista) is a family home designed by Chilean architects Benjamín Murúa and Rodrigo Valenzuela of Murúa-Valenzuela.

The two-storey house, which is organised around a first-floor covered terrace, is set on a hillside at Talca in Chile.

Photos are copyright © Macarena Álvarez . All rights reserved.

Here’s some text from the architects:

Doubleview house

Benjamín Murúa Acuña — Rodrigo Valenzuela Jerez

Archiitects

Location

When deciding upon the location of the house it was necessary to
choose between the best views of the landscape and optimal use of
natural light. In effect, this meant choosing between orientating the
house towards the north, where there are optimal light sources, or
dominating the incline and privileging views of the landscape, towards
the south. This decision would become one of the principle themes of
the house´s design.

Finally, it was decided that the house would be orientated against
the incline, producing illuminated spaces with a defined view towards
the garden. Furthermore, an exterior roofed terrace was added to the
design, so that it would be possible to take advantage of the imposing
landscape and views which surrounded the house; as well as the
platformed garden.

The exterior two level terrace, is a great empty space which crosses
the house connecting two situations, both the immediate and the
distant. It is an interesting and quite unusual space for us, which
ended up becoming the centre of the project.

Form

The design process, as a test and revision of the result, provided
us with the house’s geometry. Thus, the specific form of the house
corresponds with its interior spaces, constructive and technical
requirements, needs and proposals of the clients, aesthetic
considerations, agreements and modifications.

Program

The house was organized through its public spaces. The exterior
terrace articulates the dining room and bedroom area. The bedrooms for
the children are associated to a study and play room. The master
bedroom opens onto the terrace through a corridor-study that connects
to the staircase. This provides the house with fluid internal relations
as well as constant contact with the exterior.

Doubleview House

Architects: Benjamín Murúa, Rodrigo Valenzuela

Location: Talca — VII region — Chile

Project Year: 2006

Construction Year: 2007

Photography: Macarena Alvarez

Реклама


Добавить комментарий

Please log in using one of these methods to post your comment:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s